Sidor

tisdag 4 oktober 2011

VM i Kaffeöverdos - Del 2


Som vi tidigare rapporterat hålls årets världsmästerskap i Kaffeöverdos i Karlstad. Efter problem med brevväxlingen med vår Värmlandskorrespondent har vi nu äntligen fått ta del av ett referat från första tävlingsdagen. Detta följer nedan.
Hej redaktionen!
I går åt vår fotograf Janko fjorton efterrättslangos på mindre än tio minuter. Detta är dock helt irrelevant då han nu avlidit. Ingenting att gräma sig över längre - det där med hur han kunde få ner så många langos. Detta är också anledningen till att vi inte har några bilder från mästerskapen, jag beklagar.
Första tävlingsdagen inleddes med att alla tävlande visades upp på gårdsplan utanför Löfbergs rosteri. De fick säga sitt namn och en frukt som började på samma bokstav som deras förnamn - ett utmärkt tillfälle att psyka motståndarna samt en erkänd underhållning för åskådarna. Jag kan glatt berätta att våra favoriter Cofhe Owdi och Kaffin Frih sa "carambola" respektive "kokbanan". 
Enligt min egna analys nämnde colombianen stjärnfrukten för att visa på sin egen säkerhet på seger i tävlingen, medan vår svenske tävlande antagligen valde sin frukt av motsatt skäl - för att påminna publiken om Cofhe's tidigare koksmissbruk. Detta kan verka långsökt, men men. 
Efter uppvisningen var det dags för det första tävlingsmomentet: 20 släta koppar. 
Italienskan Battista Barrista missuppfattade tidigt den tidiga tiden som tid för frukost och halade upp en biscotti som hon nonchalant tuggade i sig till sina två första koppar. Detta ledde till omedelbar diskning. För svensken Kaffin Frih gick det däremot bättre. Efter 20 slukade koppar mätte hans skakningar till 1,3 på richterskalan och han slog därmed colombianen Cofhe Owdi, vars skakningar endast mättes till 0,8. 
Kaffin Frih innehar för tillfället den största överdosen och leder efter tävlingens första dag.
- Ja, det är inte som att jag kommer sova i natt, skrev Kaffin Frih i ett gästboksinlägg på Samlevnads bilddagbok kvällen innan hans födelsedag i januari 2007.

1 kommentar:

  1. Barista är med ett r. Annars gillar jag era inlägg skarpt.

    SvaraRadera