Sidor

onsdag 11 januari 2012

VM i Kaffeöverdos - Del 4

Oj, oj, oj... Detta blir en lång historia att berätta. 

Efter andra tävlingsdagen festades det till rejält på området utanför Löfbergs bryggeri där (numer förra) årets VM i Kaffeöverdos hölls. Det välkända hipster-haket i Köpenhamn, Den lille Bønner Roastery, hade tagit sig till Karlstad på sina små espressocyklar och bjöd samtliga deltagare och åskådare på Hot Shots kvällen lång. Vår Värmlandskorrespondent blev så redlös på pickalurven att hon i hotellreceptionen togs för dansk och ombads cykla hem igen då hon inte kunde uppvisa några giltiga ID-handlingar.

Så till Köpenhamn cyklade hon via Helsingborg och färjan till Helsingør. Väl på köpenhamnsk mark hade hon nyktrat till så väl att hon lyckats dra fram sitt pressleg, men när hon kom cyklande över Kongens Nytorv misstogs hon av en köpenhamnsbo för att vara den försvunna redaktören för Magasinet Samliv. Denna redaktör ska ha cyklat iväg från tidningens morgenmøde tidigt i våras efter en dispyt med den nya praktikanten om hur mycket pulver man egentligen ska ha i kaffet och har sedan inte återsetts. När dansken pekade mot vår vinglande reporter och skrek: "Det er for Helvede Trine Opslag! Hun er tilbage!" så sprang alla i närheten jublande emot vår stackars korrespondent.

Efter idogt kyssande och kramande från de danska Samlivs-läsarna tillkallades polis för att skingra den plötsliga folksamlingen. Polisen kunde då konstatera att vår korrespondent inte var den försvunne Trine Opslag och satte henne på tåget till Malmö, efter att ha beslagtagit cykeln som av en barista på Den lille Bønner Roastery anmälts stulen under morgonen.

Således missade vår korrespondent resten av tävlingen. Väl i Malmö hade hon inga pengar till vidare tågresor vilket lett till att hon nu vandrar tillbaka till redaktionen. Hon ringde oss från en telefonkiosk i Landskrona för ett par veckor sedan, men mer har vi inte hört av henne. Dock lovade hon att skicka brev under sin vandring, om det hon via ryktesvägen skulle få höra om tävlingens resterande dagar.

Vi väntar med spänning på dessa besked!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar